W „Restauracji Nad Sandelą” odbyły się niezwykłe warsztaty dla najmłodszych fanów kulinariów z okazji Światowego Dnia Pizzy. Przedszkolaki miały okazję poznać tajniki przygotowywania włoskiego specjału oraz stworzyć swoje własne, unikalne kompozycje smakowe. Podczas warsztatów dzieci miały możliwość przygotowania swojego ciasta, wybierania ulubionych składników spośród pysznych warzyw, sera oraz mięsa, a także kształtowania i dekorowania swoich pizz. Pod czujnym okiem szefa kuchni Kacpra Kuczyńskiego, maluchy odkrywały tajemnice kulinarnej sztuki, ucząc się jednocześnie współpracy i precyzji. Dzień Pizzy to doskonała okazja, aby połączyć naukę z przyjemnością. Przedszkolaki pod okiem Pani Karoliny Urbańskiej zwiedzały również apartamenty Hotelu i wszystkie jego pomieszczenia. Dowiedziały się na czym polega praca poszczególnych osób pracujących w hotelu i restauracji. Był to dzień radosny, pełen wrażeń i bardzo smaczny. Dziękujemy wszystkim pracownikom za tak mile spędzony czas.
Monika Dąbrowska